Eğitim İçeriği
BAŞLANGIÇ
ABA TERAPİ İLKELERİ
ABA TERAPİ TARİHSEL GELİŞİMİ
UYGULAMA YÖNTEMLERİ TEMEL SEVİYE
EĞİTİM PROGRAMI
Kavram ve Temel İlkeler
Pekiştirme Tarifleri
ADÖ
Doğal Öğretim
Problem Davranışa Müdahale
EĞİTİM BİÇİMİ
Yüz Yüze Program
BELGELENDİRME
Katılım Belgesi
1. MODÜL
VB-MAPP ile müfredat hazırlama
EĞİTİM PROGRAMI
Talep Etme (Mand)
Adlandırma (Tact)
Dinleyici Tepkisi (Listener Responding)
Görsel-Algısal Beceriler ve Eşleme (VPMTS)
Oyun (Independent Play)
Sosyal (Social Play and Bx)
Taklit (Imitation)
EĞİTİM BİÇİMİ
Yüz Yüze Program
BELGELENDİRME
Katılım Belgesi
2. MODÜL
VB-MAPP ile müfredat hazırlama
EĞİTİM PROGRAMI
Yankılama (Echoic)
İşlev, Özellik ve Türe göre Dinleyici Tepkisi (LRFFC)
Karşılık Verme (Intraverbal)
Grup (Group)
Okuma (Reading)
Yazma (Writing)
Matematik (Math)
EĞİTİM BİÇİMİ
Yüz Yüze Program
BELGELENDİRME
Katılım Belgesi
SÜPERVİZYON
KURUL ONAYLI BCBA BAŞAK TOPÇUOĞLU
EŞLİĞİNDE SÜPERVİZYON
EĞİTİM BİÇİMİ
Yüz Yüze Program
BELGELENDİRME
UYGULAYICI SERTİFİKASI

Başak Topçuoğlu
İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji lisans bölümünden mezun oldu. 2019 yılında Florida Institute of Technology (Florida, Melbourne) üniversitesinde Uygulamalı Davranış Analizi yüksek lisansını tamamladı. Yüksek Lisansı ile eş zamanlı olarak Kurul Onaylı Davranış Analisti (Board Certified Behavior Analyst) ünvanını kazandı. Eğitimi süresince üniversitenin araştırma enstitüsünde (The Scott Center for Autism Treatment and Research) çalıştı ve burada önce uygulamacı ardından süpervizör rolünü üstlendi.
Araştırma görevlisi rolüyle yürütülen çalışmaları Amerika menşeli editörlü dergilerde ortak yazar olarak yayınlandı; bazıları ise Amerika’daki konferanslarda poster ve sözlü sunumlar şeklinde kendisi tarafından sunuldu. Yüksek lisans tez çalışmasını giyilebilir aktivite çizelgesi ve bunun otizmli çocuklarda bağımsız oyun becerilerindeki etkisi üzerine yaptı.
11 yıldır farklı gelişim gösteren çocuklar ile çalışmalar yürüten Başak Topçuoğlu, yurt dışında Azerbaycan ve Moğolistan; yurt içinde Antalya ve Trabzon’da bulunan özel eğitim merkezlerine kurumsal danışmanlık hizmetleri vermiştir. Günümüzde Algı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki süpervizyon ve danışmanlık hizmetlerine devam etmektedir.
Uzmanlık alanları, 0-6 yaş grubundaki farklı gelişim gösteren çocuklarla bireysel- davranışsal-gelişimse çalışmalar, 6-10 yaş grubundaki çocuklar ile Zihin Kuramı ve Sosyal Beceri çalışmaları ve okumayı destekleyici ön koşul becerilerinin kazandırılması; eğitici ve aile eğitimleri, yeme bozuklukları ve bunların davranış temelli yöntemlerle iyileştirilmesi, gelişimsel geriliğine eşlik eden yoğun problem davranışlar için müdahale planı geliştirme bulunmaktadır.
Amerika’daki eğitimi süresince Motor Vocal Imitation Assessment (MVIA), Practical Functional Analysis (PFA), Verbal Behavior – Milestones Assessment and Placement Program (VB-MAPP) üzerine seminerlere katılmıştır. Türkiye’deki kariyeri süresince ise Çocuk Değerlendirme Testleri, Ankara Gelişim Tarama Envanteri (AGTE), Portage Erken Eğitim Kılavuzu, Picture Exchange Communication Systems (PECS), Gilliam Otistik Bozukluk Derecelendirme Ölçeği (GOBDÖ), Otizm Spektrum Bozukluğu Kapsamlı Değerlendirme Seti (IVO-ODS) ve Erken Okuryazarlık Testi (EROT), Psiko-Eğitimsel Profil Ölçeği (PEP), Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği - 4. Sürüm (WISC-4), Zihin Kuramı ve Sosyal Beceriler, Suufle (teknoloji destekli eğitim materyalleri tasarlama) uygulayıcı sertifikası eğitimlerini tamamlamıştır. Aynı zamanda onaylı PREP lisansörüdür.