Otizm ve Yaygın Gelişme Bozuklukları İçin Bitkisel Umut

otizme-bitkisel-cozumOtizm veya diğer yaygın gelişme bozukluklar sık sık sinirlilik, öfke nöbetleri ve saldırganlık olarak davranış bozuklukları olarak akrşımıza çıkar. Japonya’da yapılan yeni bir araştırmada çocukların ve ergenlerin bu sorunla mücadele edebilmeleri için bitkilerden oluşan bir ilaç elde edildi. Yokukansan adı verilen çalışmada kullanılan bitki ilacı yedi geleneksel Japon bitkisinin karışımı ile üretildi. Bunalr Batı’daki insanlara yabancı olan bitkiler, daha çok Uzakdoğu’dan geleneksel olarak sağlıkta kullanılan bitkiler.

Bu otlar şu şekilde sıralandı: Atractylodes lancea rizom (geleneksel mide bağırsak bozuklukları), poria sclerotium (bir Çin mantarı olan bu bitki hafıza kaybı, anksiyete, gerilim, nevroz, baş dönmesi ve uykusuzluk tedavisinde kullanılır), cnidium rizom (geleneksel olarak döküntü ve libido için kullanılır), uncaria (anksiyete ve iltihaplanma için kullanılır), angelica kökü (mide ekşimesi, sinirlilik, uykusuzluk ve iştah kaybı), bupleurum kökü (solunum bozukluğu, uykusuzluk, sindirim bozukluğu ve depresyon), glycyrrhiza (sindirim bozukluğu ve adrenal bezi sorunları).

Uzmanlar 6-17 yaş arası yaygın gelişme bozukluğu yaşayan 20 genç ve çocukta denediği bu ilacın 12 haftada yararının görüldüğünü belirtti. Araştırmayı yapan uzmanlar yokukansan kullanımının sinirlilik ve heyacan durumalrında 8 haftada, hiperaktivite sorununda ise 12 haftada etkisini gösterdiğini söyledi. Uzmanlar ilacın daha etkili olamsı için üzerinde çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: GAZETEPORT