Çarpıcı Otizm Tespiti

otizmCerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Anabilim Dalı Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aydın, son yıllarda dikkat çekici oranda artan otizmin sebebinin iddia edildiği gibi sadece genetik yatkınlık değil, vitamin eksikliği ve toksinler olduğunu söyledi. Bütün hastalıkların temelinde beslenme ve çevresel faktörlerin yattığını anlattığı “Taş Devri Diyeti” kitabı ile tıp dünyasında tartışmalara yol açan Prof. Dr. Ahmet Aydın, bu defa otizmle ilgili iddiaları ile gündemde. Prof. Dr. Aydın yeni yayınlanan “Otizme Çözüm Var” adlı kitabında tıp otoritelerinin genetik bir hastalık olduğunu ve tedavisinin bulunmadığını söylediği otizmin doğumdan önce alınacak tedbirlerle önlenebileceğini ve beslenme düzenlemesi yapılarak tedavi edilebileceğini anlattı.Çocuğun konuşma, düşünme ve çevresiyle iletişime geçme becerilerini etkileyen bir gelişim bozukluğu olan otizmin son 20-30 yılda toplumda yaklaşık 100 kat arttığını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Aydın, “Araştırmalar ana rahminde bile çocuğa ulaşmayı başaran zehirler olduğunu ortaya koyuyor. Çocuklara büyüyünce hastalanmasın diye vurulan aşılar, kullanılan antibiyotikler, annelerin içtiği renkli gazozlar, kullandıkları saç boyaları, tarım ilaçları, ağır metaller, çocukların beyin fonksiyonlarını etkiliyor. 1940′lardan bu yana 80 bin yeni toksik madde hayatımıza katıldı. Bunlar en çok çocuklara zarar veriyor” dedi.

Otizmin, çocuğun beslenmesinin düzenlenmesi ile tedavi edilebileceğini söyleyen Prof. Dr. Aydın, “Maalesef klasik nörolog ve psikiyatristler görüntüleme yöntemleri ile hastalığı teşhis etmekle yetiniyorlar. Beslenmeleri ile hiç ilgilenmiyorlar. Oysa bu çocukların hepsinde mide ve bağırsak problemleri vardır. Uzun süren bağırsak problemleri buradaki zararlı mikropların çoğalmasına neden olur. Bu da bağışıklık, sinir sistemini ve beyni etkiler. Sinir sistemi bozulan çocuk, konuşamazlar, çevreyle ilgilenmez” şeklinde konuştu.

Aydın, anne adaylarına şu tavsiyelerde bulundu:

  • Toksik maddelerden uzak durun.
  • Saç boyası, ruj gibi kozmetikler, bebeğe zarar verir.
  • Sıcak yemekleri alüminyum folyo ve şeffaf folyo ile temas ettirmeyin.
  • Renklendiricili, tatlandırıcılı gıdalar kullanmayın. Tatlandırıcılı light yiyecek ve içecek tüketmeyin.
  • Dişlerindeki amalgam dolgularınızı çıkarttırın. Ağır metal içeren bu dolgular, bir şey yedikçe azar azar kana karışır. Anne karnındaki bebeğin beyin gelişimini olumsuz etkiler.
  • Sebze ve meyveyi taze tüketin.
  • Pastörize sütlerden uzak durun.
  • Çocuğun D vitamini, B12 vitamini ve demir seviyesine baktırın, eksikse vitamin takviyesi kullanın.
  • Sezaryenden uzak durun. Çünkü bağırsak sistemini alt üst ediyor.

 

Kaynak:BasınYayın